Interclub 2019

Interclub is competitietennis tussen samengestelde ploegen van diverse clubs. Dit onder de vleugels van Tennis Vlaanderen. Door lottrekking worden de diverse ploegen van de diverse clubs in poules geplaatst.

In de poulefase, die start begin april, spelen 5 of 6 clubs onderling tegen elkaar. De twee eersten in de rangschikking gaan door naar de eindronde. Van dan af geldt de rechtstreekse uitschakeling. De periode van de gewestelijke interclub loopt vanaf april tot einde juni (finales). De winnaar van de finale (Gewestelijk kampioen) speelt in de maand september voor de titel van Kampioen van België.

Interclub is de formule bij uitstek om met tennis in competitievorm kennis te maken.
Iedereen speelt immers in een aangepaste afdeling.

Per ploeg kan er ingeschreven worden in leeftijdsreeksen en klassementenreeksen. Dames en heren spelen in aparte reeksen.

Tennis Vlaanderen legt per reeks de officiële speelweken vast:

- weekdagen : Heren +35 – Dames +35 – Dames +45
- weekdagen namiddag: Heren +55
- zaterdag voormiddag: Jeugd (meisjes + jongens)
- zaterdag namiddag: Dames open – Dames 25 – Heren 45*
- zondag voormiddag: Jeugd (meisjes) – Heren open

Het aantal spelers per ploeg en het aantal wedstrijden dat een ploeg moet spelen per speeldag is afhankelijk van de reeks waarin de ploeg is ingeschreven:

- jeugd: minimaal 3 spelers per ploeg: 2 enkelwedstrijden + 1 dubbelwedstrijd
- dames: minimaal 6 spelers per ploeg: 4 enkelwedstrijden + 2 dubbelwedstrijden
- heren: minimaal 8 spelers per ploeg: 6 enkelwedstrijden+ 3 dubbelwedstrijden
- dames en heren +30, +35, +40, +45: minimaal 6 spelers per ploeg: 4 enkelwedstrijden + 2 dubbelwedstrijden

Elke speler kan maar in 1 ploeg ingeschreven worden (uitzondering indien er een goedkeuring is van het bestuur).

*Als club kregen wij al een tijdje heel wat vragen om ook de reeks heren45 interclub te organiseren. Tennis Vlaanderen wil deze reeks echter enkel en alleen laten spelen op zaterdagnamiddag.
Na rijp beraad hebben wij binnen het bestuur beslist om deze reeks in te richten, maar de voorrang op zaterdag te blijven geven aan de dames.
Dit betekent dat we, al naargelang het aantal ingeschreven damesploegen, een beperkt aantal heren45-ploegen kunnen inschrijven.
Voor hen geldt de regel dat zij zich kunnen inschrijven tot uiterlijk 5 januari. Op maandag 7 januari om 19u zal dan via lottrekking beslist worden welke heren45-ploegen mogen aantreden. 
Uiteraard kunnen de ploegen die niet kunnen deelnemen in de heren45-reeks dan alsnog beslissen om in te schrijven in de heren35-reeks.
Indien hierover vragen zijn mogen jullie zich steeds richten tot Bart Ceunen (bart.ceunen@tckoersel.be)

Hoe inschrijven voor interclubcompetitie ?

Volwassenen
Voor 5 januari vul je het formulier in via www.tckoersel.be/inschrijven-interclub.
Spelers kunnen zich inschrijven in 1 ploeg en worden alleen toegelaten wanneer ze ook hun lidgeld betaald hebben voor 28 januari.

Nieuwe interclubploegen worden enkel mits goedkeuring van het bestuur ingeschreven.

Jeugd
De trainers stellen de interclubploegen voor de jeugd op of de jeugdspelers (3 per ploeg) stellen zelf een ploeg samen en dit in samenspraak met de trainer. Inschrijven kan dan via het formulier op www.tckoersel.be/inschrijven-interclub.