Wat is KidsTennis?

Wat is KidsTennis?

KidsTennis is een opleidingsconcept voor kinderen vanaf 3 jaar. De opleiding is opgedeeld in vaardigheidsniveaus die telkens een andere kleur hebben. Kinderen leren stap voor stap tennissen op een aangepast terrein met een ander type bal. Aan de hand van testjes en diploma's kunnen ook de ouders de tennisevolutie van hun kind volgen. Een KidsTennisser beleeft niet alleen veel plezier, hij of zij leert ook op een kwaliteitsvolle manier tennissen.

Hoe zijn de kleuren opgebouwd?
In tennis speelt je klassement een belangrijke rol, maar dit is voor jonge kinderen nog niet van toepassing. Nochtans is het belangrijk op iedere leeftijd een gevoel van vooruitgang te ervaren. De 5 KidsTenniskleuren zorgen ervoor dat er naar een doel kan gewerkt worden.

 

 

 

 

 

 

Iedere speler dient door de club aangesloten te worden bij Tennis Vlaanderen. Hiervoor betaal je lidgeld bij de club. (meer informatie omtrend het lidmaatschap hier klikken!)
LET OP! Lidgeld is geen lesgeld.

Dit geeft je deze voordelen:

  • je bent verzekerd voor sportongevallen (Ethias).
  • je kan als Tennis Vlaanderen-lid deelnemen aan initiatieven, activiteiten en officiële wedstrijden
  • je kan heel wat persoonlijke info (klassement, prestaties, tornooien, spaarkaart …) terugvinden op jouw persoonlijke website!

Welk materiaal heb je nodig?

  • Tennisschoeisel: dit wil zeggen dat we verwachten dat je schoeisel met een gladde zool draagt. (is geen loopschoeisel)
  • Tennisballen
  • Tennisracket
    Wij zorgen voor de materialen die de kinderen in het begin nodig hebben (ballen, ballonnen, racketjes …). 
    Wanneer je materiaal aankoopt, is het belangrijk dat het aangepast is aan je kind. Koop zeker geen te grote racket en kies voor de juiste tennisbal. Vraag hieromtrend meer informatie aan je trainer!